Θεωρείται ως μια από τις πιο ιδιαίτερες και γευστικές ποικιλίες μελιού
γι’ αυτό και συγκαταλέγεται στα ανώτερα γαστρονομικά προϊόντα.
Περιέχει υψηλά ποσοστά σακχάρων και έχει μικρό χρόνο κρυστάλλωσης.
Το μέλι λεβάντας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Τυροσίνη / tyrosine, ένα από τα
22 πρωτεϊνικά αμινοξέα το οποίο βοηθάει το νευρικό σύστημα.
Επίσης έχει αντιμυκητιακή και αντιμικροβιακή δράση. Το μέλι λεβάντας
έχουν αποδειχθεί ότι είναι μια ιδιαίτερα πλούσια πηγή των φλαβονοειδών naringenin και luteolin, ότι ασκούν ισχυρά αντιοξειδωτικά αποτελέσματα.
Η κρεμώδης υφή του επιτυγχάνεται με τη φυσική διαδικασία της λεπτοκρυστάλλωσης με σκοπό να
αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στο στόμα.