Γενικά: Συλλέγεται την άνοιξη από άνθη πορτοκαλιάς και έχει ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που αρέσουν στον καταναλωτή.
Αρωματικό και γευστικό προφίλ:
FRUITY, FLORAL,WARM
ΧΡΩΜΑ: ΑΝΟΙΧΤΟ, ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ
ΑΡΩΜΑ: Υψηλές αρωματικές νότες από εσπεριδοειδή, αγιόκλιμα
ΓΕΥΣΗ: Γλυκό, φρουτώδες με ζωηρές νότες πορτοκαλιού σε αρμονία
ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ: συνδυάζεται υπέροχα με κανέλα, τζίντζερ, τριαντάφυλλο, πάνω σε ψωμί, κράμπερι, καρύδια, μαρμελάδες, κοτόπουλο, επιδόρπια (τάρτες και με σοκολάτα)
Κρυστάλλωση: Γρήγορη ταχύτητα κρυστάλλωσης σε 1-3 μήνες.
Θρεπτική αξία: Είναι πλούσιο σε εσπεριδίνη, μια φλαβονική γλυκοζιδίνη η οποία έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση.